Posted by: redstone123 | Disember 21, 2009

Apa khabar orang kiten haik nin..?

Hai apa khabar uwang kitak haik nin….sihat ko..? ok lah apak azam tahun baru yang akan datang yang mana akan muncul tak berapa lama lagik…? Adakah kitak dah bersedia untuk azam kitak di masa akan datang nih…? Kalau dah ada azam didadak  kirak ok lah..jangan nyap adak azam langsung…

Zaman nih zaman moden bukan lagi seperti duluk lagik….hidup harus ada azam sendirik baru lah masayarakat kitak akan maju seperti masyarakat lain… setiap tahun kitak menaburkan azam kitak, adak yang tercapai adak jugak nyap tercapai..sesuatu azam itu berjaya adalah terletak kepada bagaimana kitak melakukannya…betul. setiap kejayaan terletak kat tangan kita sendirik yang merubahkan nya…

tahniah jugak di ucapkan kepada merekak2  yang sudah berjaya dan yang sudah lamak berjaya dalam apa jua bidang diceburi baik darik segik ilmu dan jugak bisnes.

Aku disinik mintak sesangat kepada uwang kitak yang manak dah berjaya tuh boleh ka kiaknya tunjuk ajarkan cara2 mencapai sesuatu kejayaan kepada anak2 mudak kitak yang benar2 ingin berjaya tuh, jangan kedekut ilmu duniak inih…tunjuk cara atau jugak jalan cara bagaimana ingin berjaya kepadak uwang lain ( masyarakat kitak ).

Ramai jugak akuk lihat masyarakat kita haik nih berkiak sangat dengan ilmu2 kejayaan yang merekak perolehi haik nin..ingat bahawasanya kejayaan yang kitak kecapai haik nin haruslah dikongsikan kepadak generasi yang lain baulah masyarakat kita akan maju, dengan caak inih hajak kita dapat memajukan masyarakat kitak yang lain…

berkongsi ilmu tuh bagus sekalik sudah diberitahuk oleh tuhan semesta alam nih…hidup kita bukan sentiasa diatas, hidup inih seperti roda yang berpusing. Adak masanya kitak diatas, adak masanya kitak di bawah jugak jadi kongsi-kongsikan ilmu kejayaan kitak kepada yang mana memerlukan ilmu ituh..

Akuk terharu jugak bila akuk dapat tahuk adak jugak uwang kitak seperti ini lagik…jangan lah sampai tahap  seperti inih..Uwang luar dah kaya-raya kitak masih lagik bertelagah. Buat networking sesamak kitak baulah wujud kemajuan untuk masyarakat kitak.

kejayaan demi kejayaan kitak kecapai bilak wujud satuk padu di antara masyarakat kitak ituh sendirik, maka renung-renung dan fikir-fikirlah sendiri.

Baiklah sampai disini hajak coletih akuk untuk kalik inih, semoga azam tuan-puan menjadi kenyataan akuk doakan moga mencapai kejayaan dan memberikan kebahagian dalam hidup ong semuak….sekian terima kasih..

syukry Redstone & Uc Kkb.

Email : Walit2009@yahoo.com

Advertisements

Responses

 1. hai..
  apa khabar?? sihat nyap??
  sy sakinah, sy hendak buat kajian tentang masyarakat org asli di m’sia…
  jadi boleh ke sy dapatkan maklumat dari en.syukry ??

  • khabar baik…pasal kajian nin akuk nyap berapak tahuk lah tapi akuk hanya seorang penulis blog apa yang terlintas di fikiran tentang masyarakat uwang kiten nin kahaj akuk tulis dalam blog nin….

   Akuk sebenarnya menyampaikan nasihet pada uwang kitak melalui laman blog inih hanya dengan carak nin sajak dapat mengubah pemikiran uwang kitak..


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: